Hyppigt stillede spørgsmål

Min hund er super træt efter massage?

Det er meget normalt hvis din hund bliver utrolig træt efter massage, nogen gange så træt at den skal lokkes ud for at tisse af inden natten. Massagen løsner spændte muskler, udløser endorfiner og får hunden til at slappe helt af. Den kan også blive meget tørstig, det er hundens måde at hjælpe kroppen af med alle de affaldsstoffer der er blevet udskilt under massagen. Når den drikker meget vand, udskilles affaldsstofferne med urinen. Enkelte hunde kan også ende med vakle en smule rundt i timerne efter, for har de haft en spænding der har hæmmet dem i deres bevægeapparat, skal de lige lære at bruge kroppen ordenligt igen.

Min hund er i løbetid, må den godt få massage?

Ja det må den godt.
Men opdager du at din tæve er i løb, eller vil komme det når du skal til massage med din hund, så kontakt mig, da der måske skal rykkes lidt rundt på tiderne.
Er din løbetidstæve booket ind til massage mandag kl. 9, kan det blive lidt af en udfordring at få de efterfølgende 5 hanner til at slappe af, hvis klinikken dufter af en tæve i løb.
Så er det måske muligt at rykke massagen til sidst på dagen, eller en helt anden dag.

Prisen for pasning er dyrere end andre steder..

 

Når din hund kommer til mig, bliver den en del af min familie, den er sammen med os det meste af døgnets timer (bortset fra når vi er på arbejde) med masser af klap, kæl og nussen, og har den lyst til at sove tæt på os, så får den naturligvis lov til det. Den kommer ikke i et rum for sig, men lægger sig hvor den er mest tryg. Den oplever når vi får gæster, varierede gåture og afslapning i sommerhus. De oplagte og synlige fordele..
Men det betyder også at jeg passer på din hund, holder øje med den og reagerer på ændret adfærd.
Jeg er sprunget op midt om natten fordi hunde skulle kaste op, jeg har stået om aftenen ude i haven og ventet på tissende hunde fordi de ikke var trygge ved mørket. Har haft dem på skødet mens det tordnede – for det ville de helst. Når jeg har siddet og kælet med hundene har jeg fundet tæger, skrammer og en enkelt byld (som ejer og jeg havde løbende kontakt om.) Jeg sørger for at de er trygge, og det betyder nogen gange at sidde ude i haven 45 minutter før de får tillid til mig, eller sove på sofaen en enkelt nat eller to. Flere gange har jeg vasket hundene bagi fordi de ikke har kunne rengøre sig selv eller opgaven blev lidt for stor.
Der er skrevet ned hvad hunden kan li, hvad den er tryg ved og vigtigst – hvad den ikke er tryg ved (andre hunde, lyde, mænd med fuldskæg osv) og pasningen bliver tilpasset derefter..
Jeg har sendt hilsner til ejers børn, fra hunden, som synes det var hårdt at være på ferie uden deres firbenede ven.. og naturligvis også en hyggelig up-date til ejer i ny og næ gerne efterfulgt af billede eller video.

Derfor koster pasningen mere end alm pension.

Skal min hund passes sammen med andre hunde?

Nej det skal den ikke.
Jeg har en have der er helt lukket, og har ikke selv hund. For når din hund kommer i pasning, er det den og den alene der er fokus på. Den bliver en del af min familie (mor, far og to piger på hhv 7 og 11 år) Er din hund ikke tryg ved andre hunde, så går vi en stor bue udenom på vores gåture.
Den kommer i haven når den har lyst, bliver klappet, kælet og nusset om når den har lyst, og det skal være din hund og kun din hund der er i centrum.

Har du flere hunde i familien er der naturligis plads til dem også. Men det vigtigste er at de kommer fra samme hjem.

Hvad sker der 1. gang jeg kommer til massage med min hund?

Er det muligt, så vil jeg gerne se din hunds benbevægelser som noget af det allerførste.
Det betyder at du og din hund skal gå, trave og måske endda løbe frem og tilbage på fortovet.
Dette for at se din hunds bevægelser. Hundens bevægelser siger en del om hvor smerter og spændinger kan sidde.
Derefter går vi ind i klinikken. Der venter en sofa og noget kaffe/thé til ejer, mens jeg skriver din hund ind i en journal. Din hund går frit rundt og lærer stedet at kende, og har måske endda brug for lige at falde til ro.
Derefter tager jeg kontakt til din hund og påbegynder klinisk tjek af din hund, samt massage.
Er din hund meget nervøs og usikker går jeg langsomt frem. Det er vigtigt for mig, at den har tillid til mig. Det betyder i få tilfælde at massagen bliver på et minimum. Men tillid er for mig vigtigst, for en hund som ikke har tillid, sammarbejder ikke, og slapper ikke af. Det er vo vigtige komponenter når hunden skal masseres.