Nanna Kappel Lambert

At vælge mellem arv og passion – for til sidst at ende med det bedste af begge

 

Sådan kan man kort opsummere mit liv, frem til hvor jeg står nu. Selvom jeg er 6. generation af folkeskolelærere, lå det ikke nødvendigvis i kortene, at jeg skulle blive lærer. Men valget var så let at træffe, og jobbet passede perfekt til mig. Den drøm, jeg dengang fravalgte, var arbejdet med hunde, både i egen hundepension, men også som træner for STH (Servicehunde til Handicappede).

Jeg turde ikke følge den drøm, og i stedet var det lettere at uddanne mig til lærer. 3 år efter min eksamen kom det første alvorlige knæk i form af en sygemelding på grund af stress. Jeg gjorde alt, hvad der stod i min magt for at vende tilbage, uden at stoppe op og reflektere over tilværelsen. Det kostede mig endnu en sygemelding, og denne gang fik jeg hjælp fra familie til at indse, at det faktisk var muligt at blive andet end lærer (selvom man var en dygtig en af slagsen.)

Da først jeg havde ændret livssyn, blev det lettere at få øje på hundene igen. Kurser i hundeadfærd, førstehjælp, iværksætterkurser samt en jobopsigelse måtte til, før jeg fandt min vej.

En sen aften foran computeren faldt jeg over uddannelsen til hundemassør, og det hele føltes bare rigtigt. Pyt med, at jeg på det tidspunkt var gravid og ikke anede, hvordan fremtiden ville tage sig ud. Her var min mulighed for at gøre noget for hundene. Da min datter var tre måneder gammel, tog jeg af sted på mit første modul i uddannelsen til hundemassør.

Det var hårdt at være væk fra hende stort set tre dage i træk, men jeg blev bekræftet i, at jeg skulle og ville være hundemassør. Der var meget, der skulle læres, men lært blev det, og for hvert modul blev det tydeligere og tydeligere, hvor mange hunde der er at hjælpe. Hvor mange hunde der går rundt med spændinger, smerter og muskelstivhed – og hvor lidt der skal til for at ændre deres hverdag til det bedre.

Jo flere jeg hjalp, jo ivrigere blev jeg. Dette er min passion – at give hundene en bedre hverdag og nogle oplevelser sammen med deres ejere, som de ellers havde glemt og opgivet. Jeg er samtidig ansat på den lokale skole, hvor jeg tre dage om ugen underviser nogle dejlige glade og søde elever. Mit liv tog en drejning, jeg ikke forudså, men hvor var det dog heldigt …

VIDSTE DU AT:

Selv en smule opvarmningsøvelser inden fysisk udfoldelse vil hjælpe din hund på længere sigt. 4 min med sitte, stå og dæk øvelser, vil opvarme hundens ryg og bagbens muskler, og den fysiske udfoldelse den skal i gang med, vil virke knap så hård, og give knap så mange spændinger bagefter.