Massage til din hund

Hvordan gavner VillaVOVs massage din hund? Hundemassage styrker mange kropsfunktioner. Massagen øger blodcirkulationen, bedrer ydeevnen, udrenser kroppen, gavner immunforsvaret, styrker musklerne og forebygger skader.

Hundens krop minder meget om vores, den er opbygget af knogler, muskler, sener, ledbånd, bindevæv m.v. Hunden kan derfor også føle sig små-skadet, overbelastet, stresset og tynget af alderdommen nøjagtig ligesom os.

Dette påvirker naturligvis hunden i dens hverdag, uanset om det er en familiehund eller en arbejdende hund. Hunden kan ændre adfærd både fysisk og psykisk – spændinger medfører ofte smerter, hvilket også kan vise sig som aggressivitet, depression, nervøsitet eller mindre appetit.

Din hund trænger til massage, hvis
 • Den halter – hele tiden eller indimellem
 • hunden er lidt stiv i benene, når den rejser sig
 • Der er steder, hvor din hund ikke vil berøres
 • Hunden er holdt op med at hoppe op i sofaen eller sengen
 • Den ikke vil gå på trapper eller har svært ved at gå på trapper
 • Den virker trist og holder sig helst fra andre hunde
 • Den står uroligt eller altid lægger sig hurtigt ned, fordi den bliver træt når den står
 • Hunden slikker sig meget på bestemte steder, fx forbenene
 • Den arbejder/ leger ikke så længe, som den plejer

Har min hund glæde af hundemassage? Din hund vil helt sikkert have gavn af VillaVOVs hundemassage, hvis du nikker genkendende til punkterne ovenover. Men hunden kan have særlig glæde af hundemassage, hvis den

 • Lider af gigt
 • Er kommet op i årene
 • Er nyopereret
 • Er en udstillings- eller agility-hund
 • Lider af epilepsi
 • Er stresset og anspændt
 • Lider af hofte- albuedysplasi.

 

VIDSTE DU AT:

Er lyden af din hunds kløers klikken meget tydelig, kan det være fordi dens kløer/negle er blevet for lange. Det kan genere hunden og forårsage spændinger.

Sådan masserer du din hund

Bindevævsmassage stimulerer blodomløbet og udskillelsen af affaldsstoffer. Se med her og lær et massagegreb der går dybere ned i vævet. Det kan for nogen hunde kræve lidt tilvænning netop fordi det går dybere, men det er super effektivt til at hjælpe udskillelsen af affaldsstofferne på vej. God fornøjelse.

Denne video viser dig hvordan du stimulerer bindevævet i nakken. Mange hunde har et tykkere bindevæv i nakken fordi det ofte er der affaldsstofferne hober sig op. Kig med og husk at starte blidt med at lade pelsen glide mellem fingrene, din hund skal nok vise tegn på ubehag hvis du klemmer for hårdt.

Bindevævsmassage stimulerer blodomløbet og udskillelsen af affaldsstoffer. Se med her, og lær et nemt greb du kan bruge næsten overalt på din hund. Du vil hurtigt opleve at din hunds pels bliver varmere – det er kun fordi du gør det rigtigt

Gigthunde Hundemassage lindrer smerten og afhjælper gigtsymptomer som morgenstivhed, ledhævelse og træthed. Massage af din hund kan ikke kurere gigt – men gigten udvikler sig langsommere, når hunden regelmæssigt bliver masseret. Når en hund har smerter i fx forbenet, vil den overbelaste et andet område i kroppen for at kompensere for den manglende bevægelsesfrihed.

Det sker ved at ændre vægtfordelingen, og det kan medføre nye spændinger i det overbelastede område. Det led, som er plaget af gigt, har brug for ekstra støtte. Det gøres ved at træne musklerne omkring leddet, ved hjælp af genoptræningsøvelser.

Ældre hunde Især i de kolde vintermåneder får ældre hunde stive led, og hunden vægrer sig tit mod at gå udenfor.

VillaVOVs hundemassage smertelindrer ømme led og muskler og minimerer væskeansamlinger. Leddene holdes smidige, og muskulaturen styrkes. Blodcirkulationen i kroppen stimuleres, og hunden oplever øget velvære.

Opererede hunde En opereret hund oplever ligesom et menneske muskelsvækkelse (atrofi), hvis den ikke bruger musklerne.

Når den skåner ét ben overbelaster den samtidig et andet, og det medfører spændinger og ubalance i bevægeapparatet. Hvis hunden ikke bliver genoptrænet, så den får samme muskeltonus og smidighed som før, kan det medfølge kroniske smerter, spændinger og stivhed i bevægeapparatet. Massagen løsner musklerne, smertelindrer og mindsker ødemer, genoptræningen bygger musklerne op til deres oprindelige tonus.

Udstillingshunde og agility-hunde Hundene har kun få sekunder til at vise dommeren deres evner. De bliver nærstuderet, og alt bliver bemærket. Hundemassagen giver hunden smidigere bevægelser, flottere pels og kan reducere karperyg. Styrketræningen bygger musklerne op, så hunden tager sig bedre ud i ringen. Ved styrketræning fokuseres der på at belaste/overbelaste en bestemt muskelgruppe eks. baglåret, så musklerne som resultat vokser i størrelse. Her er pauserne mellem træning og kost lige så vigtig som selve træningen

Stressede og anspændte hunde Stressede hunde er altid i alarmberedskab, og deres muskler og led er anspændte. VillaVOVS hundemassage har en positiv indflydelse på nervesystemet. Massage udløser hormoner, blandt andet endorfiner, der får hunden til at slappe af. Massagen fokuserer på afstressende punkter. Som hundeejer bliver du instrueret, så du selv kan massere din hund de rigtige steder.

Epileptiske hunde Når hunden får et epilepsianfald, anspænder den musklerne kraftigt. Hundemassagen hjælper din hund til at slappe af efter epilepsianfaldet ved at løsne musklerne. Overbelastningen efterlader mange affaldsstoffer, som massagen hjælper med at få ud af kroppen. Massagen stimulerer blodomløbet, blodkarrene udvider sig og hver enkelt celle kan på den måde afgive flere affaldsstoffer

Hunde med ledproblemer Hunde med ledproblemer, fx hofte- albuedysplasi (spondylose hunde). Hundemassagen styrker musklerne omkring det led, der gør ondt. Massagen smertelindrer og løsner de muskler, der kompenserer for det belastede led.