HUNDEMASSAGE – SUNDHED OG OMTANKE FOR DIN HUND

Nanna Kappel Lamberth - Eksamineret hundemassør

 

Hvordan gavner VillaVOVs massage din hund?


Hundemassage styrker mange kropsfunktioner. Massagen øger blodcirkulationen, bedrer ydeevnen, udrenser kroppen, gavner immunforsvaret, styrker musklerne og forebygger skader.

Hundens krop minder meget om vores, den er opbygget af knogler, muskler, sener, ledbånd, bindevæv m.v.

Hunden kan derfor også føle sig små-skadet, overbelastet, stresset og tynget af alderdommen nøjagtig ligesom os.

Dette påvirker naturligvis hunden i dens hverdag, uanset om det er en familiehund eller en arbejdende hund. Hunden kan ændre adfærd både fysisk og psykisk – spændinger medfører ofte smerter, hvilket også kan vise sig som aggressivitet, depression, nervøsitet eller mindre appetit.


Din hund trænger til massage, hvis


- Den halter - hele tiden eller indimellem

- hunden er list stiv i benene, når den rejser sig

- Der er steder, hvor din hund ikke vil berøres

- Hunden er holdt op med at hoppe op i sofaen eller sengen

- Den ikke vil gå på trapper eller har svært ved at gå på trapper

- Den virker trist og holder sig helst fra andre hunde

- Den står uroligt eller altid lægger sig hurtigt ned, fordi den bliver træt når den står

- Hunden slikker sig meget på bestemte steder, fx forbenene

- Den arbejder/ leger ikke så længe, som den plejerHar min hund glæde af hundemassage?


Din hund vil helt sikkert have gavn af VillaVOVs hundemassage, hvis du nikker genkendende til punkterne ovenover.

Men hunden kan have særlig glæde af hundemassage, hvis den

Lider af gigt

Er kommet op i årene

Er nyopereret

Er en udstillings- eller agility-hund

Lider af epilepsi

Er stresset og anspændt

Lider af hofte- albuedysplasi.

 

Gigthunde

Hundemassage lindrer smerten og afhjælper gigtsymptomer som morgenstivhed, ledhævelse og træthed.

Massage af din hund kan ikke kurere gigt – men gigten udvikler sig langsommere, når hunden regelmæssigt bliver masseret.

Når en hund har smerter i fx forbenet, vil den overbelaste et andet område i kroppen for at kompensere for den manglende bevægelsesfrihed. Det sker ved at ændre vægtfordelingen, og det kan medføre nye spændinger i det overbelastede område.

Det led, som er plaget af gigt, har brug for ekstra støtte. Det gøres ved at træne musklerne omkring leddet, ved hjælp af genoptræningsøvelser.

Ældre hunde


Især i de kolde vintermåneder får ældre hunde stive led, og hunden vægrer sig tit mod at gå udenfor.

VillaVOVs hundemassage smertelindrer ømme led og muskler og minimerer væskeansamlinger. Leddene holdes smidige, og muskulaturen styrkes. Blodcirkulationen i kroppen stimuleres, og hunden oplever øget velvære.

Opererede hunde


En opereret hund oplever ligesom et menneske muskelsvækkelse (atrofi), hvis den ikke bruger musklerne. Når den skåner ét ben overbelaster den samtidig et andet, og det medfører spændinger og ubalance i bevægeapparatet.

Hvis hunden ikke bliver genoptrænet, så den får samme muskeltonus og smidighed som før, kan det medfølge kroniske smerter, spændinger og stivhed i bevægeapparatet.

Massagen løsner musklerne, smertelindrer og mindsker ødemer, genoptræningen bygger musklerne op til deres oprindelige tonus.

 

Udstillingshunde og agility-hunde

Hundene har kun få sekunder til at vise dommeren deres evner. De bliver nærstuderet, og alt bliver bemærket. Hundemassagen giver hunden smidigere bevægelser, flottere pels og kan reducere karperyg. Styrketræningen bygger musklerne op, så hunden tager sig bedre ud i ringen. Ved styrketræning fokuseres der på at belaste/overbelaste en bestemt muskelgruppe eks. baglåret, så musklerne som resultat vokser i størrelse. Her er pauserne mellem træning og kost lige så vigtig som selve træningenStressede og anspændte hunde


Stressede hunde er altid i alarmberedskab, og deres muskler og led er anspændte.

VillaVOVS hundemassage har en positiv indflydelse på nervesystemet. Massage udløser hormoner, blandt andet endorfiner, der får hunden til at slappe af.

Massagen fokuserer på afstressende punkter. Som hundeejer bliver du instrueret, så du selv kan massere din hund de rigtige steder.

 

Epileptiske hunde


Når hunden får et epilepsianfald, anspænder den musklerne kraftigt.

Hundemassagen hjælper din hund til at slappe af efter epilepsianfaldet ved at løsne musklerne.

Overbelastningen efterlader mange affaldsstoffer, som massagen hjælper med at få ud af kroppen. Massagen stimulerer blodomløbet, blodkarrene udvider sig og hver enkelt celle kan på den måde afgive flere affaldsstoffer

Hunde med ledproblemer

Hunde med ledproblemer, fx hofte- albuedysplasi (spondylose hunde).

Hundemassagen styrker musklerne omkring det led, der gør ondt. Massagen smertelindrer og løsner de muskler, der kompenserer for det belastede led.


 

Kaster man bolde og pinde til hunden hver dag, udsætter man den for unaturligt mange jagtlege. Binyrerne udskiller adrenalin i blodet, og kommer der for mange daglige stresspåvirkninger tilpasser binyrerne sig et for højt niveau af stresshormoner. Resultatet er en hund som får svært ved at slappe af.